Blog

Mi történik ha az eladó házas?

Az eladó családi helyzete,hogy házas, vagy sem, nem befolyásolja az ingatlan tulajdonjogát, amennyiben az, a házasság előtti különvagyonának részét képezi. Más a helyzet amikor az ingatlan a házastársak közös vagyonának része és arról még fennálló vagyonközösségük alatt rendelkeznek, ekkor ugyanis másik házastársuk hozzájárulásával tehetnek rendelkezéseket.
A törvény ilyen esetben egy vélelmet állít fel, miszerint a vagyonközösség fennállása alatt kötött szerződést a másik házastárs hozzájárulásával kötöttnek kell tekinteni, kivéve ha a szerződő harmadik fél tudott, vagy tudnia kellett volna, hogy a másik házastárs a szerződéshez nem járult hozzá. Kivételt képez a házastársak közösen használt lakása, mert a közösen használt lakás használatának megváltozásához szükséges a nem tulajdonos házastárs tényleges hozzájárulása is.
Megjelent: 1262 alkalommal
Értékelés:
(1 szavazat)

"Jus est ars boni et aequi”- a jog a jó és igazságos művészete, tartja egy latin közmondás. Ezt a honlapot, mint a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartom fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak

Kapcsolattartás

dr. Gerő Tamás

ügyvéd, sportjogi-, és adójogi szakjogász

 Iroda: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

 Tel/fax: 06-1-3882389

  Mobil: +36 30 2657101

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.