Blog

Kábítószer fogyasztása Magyarországon bűncselekmény?

2013-tól a kábítószer fogyasztását is bünteti a törvény. A csekély mennyiségű kábítószer tartásával egy büntetési kategóriába tartozik, vagyis két év szabadságvesztéssel büntetendő. 

A börtönbüntetést el lehet kerülni, ha a fogyasztó hat hónapos elterelésen vesz részt (ez általában prevenciós vagy gyógyító foglalkozás), de csak abban az esetben, ha az
ezt megelőző két évben nem követett el kábítószerrel visszaélést és/vagy nem vett részt
elterelésen. 

A designer-drogok fogyasztóit is büntetik júliustól. A designer-drogok megszerzése és tartása is szabálysértésnek minősül; előállításuk, forgalmazásuk, országba való behozataluk vagy kivitelük pedig 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – és ez alól nem mentesít az sem, ha az elkövető nem tudott róla, hogy designer-drognak minősülő szert tartott magánál.

Megjelent: 43498 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)

"Jus est ars boni et aequi”- a jog a jó és igazságos művészete, tartja egy latin közmondás. Ezt a honlapot, mint a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartom fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak

Kapcsolattartás

dr. Gerő Tamás

ügyvéd, sportjogi-, és adójogi szakjogász

 Iroda: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

 Tel/fax: 06-1-3882389

  Mobil: +36 30 2657101

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.