Blog

Hozzátartozói kapcsolattartás fogvatartottal

A fogvatartottnak kell kérelmeznie írásban, hogy hozzátartozóját, vagy más személyt kapcsolattartóként tartsák nyilván. A kérelem benyújtásakor rendelkeznie kell a kapcsolattartó nyilatkozatával, mely szerint személyes adatait a büntetés-végrehajtási szervezet nyilvántarthatja. A kapcsolattartás formái: levelezés, látogatás, csomagküldés, telefonálás.

 

Levelezés: csak papírral készített, írásos formában megjelenített, egyedi, illetve személyes jellegű közleményt tartalmazhat, mely postai úton borítékban küldhető. A borítékban fényképet is el lehet helyezni. A levelek gyakorisága és terjedelme nem korlátozott. A levelet a fogvatartott nevelője ellenőrizheti.

Látogatás: Az elítéltek havonta 1 alkalommal fogadhatnak látogatót. (a közérdekű munka és a pénzbüntetés helyébe lépő szabadságvesztést töltő elítéltek, az előzetesen letartóztatottak, továbbá az elzárásra ítéltek és a szabálysértési elzárást töltők havonta két alkalommal fogadhatnak látogatót) A látogatás tartama alkalmanként 40 perc. A beszélgetést ellenőrzik. A látogatást meg kell szakítani, ha az elítélt vagy a látogató magatartása az intézet biztonságát közvetlenül sérti vagy veszélyezteti. A látogatás megszakításáról a látogatást vezető nevelő dönt.

Csomagküldés: A fogvatartott engedélyezett kapcsolattartónak küldhet, és tőlük kaphat csomagot. Csomagban kizárólag olyan dolog küldhető, amelyet a büntetés végrehajtási intézet engedélyez. Erről pontosabb felvilágosítást az adott intézet honlapja ad.

Telefonálás: A fogvatartott saját költségére telefonálhat kapcsolattartóval, meghatalmazott vagy kirendelt védővel, és jogszabályban meghatározott hatóságokkal. A távbeszélő használata egyénileg történik, a beszélgetést biztonsági szempontból az intézet ellenőrzi.

Megjelent: 3506 alkalommal
Értékelés:
(2 szavazat)

"Bármihez amit megtehetsz, vagy megálmodsz, fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik”- írta egykor Johann Wolfgang von Goethe. Ezt a honlapot, mint a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartom fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak

Kapcsolattartás

dr. Gerő Tamás

ügyvéd, sportjogi-, és adójogi szakjogász

 Iroda: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

 Tel/fax: 06-1-3882389

  Mobil: +36 30 4156009

 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési szabályzat