Blog

Jelzáloggal terhelt ingatlan adásvétele, mire kell figyelni?

A jelzáloggal terhelt ingatlan adásvételekor szinte minden esetben az eladónak kell kiegyenlítenie fennálló tartozását a hitelező bankja felé. Ezt megteheti önerőből, készpénzzel vagy újabb hitel felvételével is, amellyel rendezi korábbi tartozását. Végtörlesztés, azaz lejárat előtti teljesítés esetén a bankok többletdíjat számolhatnak fel. Amennyiben az eladó a majdani vételárból szándékozik hitelét visszafizetni és a vételár egy részét előre elkéri a jelzálog törlése előtt, ennek tényét mindenképp rögzíteni kell a szerződésben. Ezt célszerű ügyvédi letét formájában véghezvinni, aki egyben közreműködik jelzálogjog bejegyzés törlésében is.
Megjelent: 2675 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)

"Bármihez amit megtehetsz, vagy megálmodsz, fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik”- írta egykor Johann Wolfgang von Goethe. Ezt a honlapot, mint a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartom fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak

Kapcsolattartás

dr. Gerő Tamás

ügyvéd, sportjogi-, és adójogi szakjogász

 Iroda: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

 Tel/fax: 06-1-3882389

  Mobil: +36 30 4156009

 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési szabályzat