Hírek-cikkek

Ellenőrök vs. Bliccelők

A jegyellenőröknek csak a közlekedési társaság üzemi területén belül, vagyis a járművön, vagy a megállóhelyen van lehetőségük intézkedni a bliccelőkkel szemben. Az ellenőr akkor járt volna el jogszerűen, ha rendőrt hív, és annak kiérkezéséig megállíttatja a buszt, rövid időre lezáratja a jármű ajtóit. Sem az utasoknak sem az ellenőröknek nincs joguk egymás testi épségét veszélyeztetni. Az utasnak elvileg kötelessége a jegyét, vagy bérletét, személyi okmányait megmutatni az ellenőrnek, de ez nem kikényszeríthető, ugyanakkor az ellenőröket a Büntető Törvénykönyv fokozottan védi, az ellenük irányuló erőszak vagy fenyegetés akár öt évi szabadságvesztéssel is büntetendő.

                                                     


http://index.hu/belfold/2015/06/08/kirugtak_a_16_eves_lanyt_elgancsolo_ellenort/
Értékelés:
(0 szavazat)

"Bármihez amit megtehetsz, vagy megálmodsz, fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik”- írta egykor Johann Wolfgang von Goethe. Ezt a honlapot, mint a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartom fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak

Kapcsolattartás

dr. Gerő Tamás

ügyvéd, sportjogi-, és adójogi szakjogász

 Iroda: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

 Tel/fax: 06-1-3882389

  Mobil: +36 30 4156009

 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési szabályzat