"Nem szexmunkásokat, hanem tiltott szerencsejátékosokat fogtak el a rendőrök hétfőn este egy budapesti Bimbó úti házban”

Nyilatkozott Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Nyilatkozatában kifejtette, hogy a nyomozók tiltott szerencsejáték szervezése miatt indítottak eljárást egy tajvani férfi ellen , valamint a helyszíni szemle, az adatgyűjtés és a meghallgatások során beszerzett információk alapján a rendőrök arra a megállapításra jutottak, hogy az épületben tiltott szerencsejátékot is szerveztek. A nyomozók a helyszínen laptopokat, mobiltelefonokat és tableteket foglaltak le. A police.hu tájékoztatása szerint  személyi szabadság megsértése és tiltott szerencsejáték szervezése miatt folytatják a nyomozást egy gyanúsítottal szemben. 35 tajvani nőt és férfit találtak, akiket tolmácsok segítségével kikérdeztek.

Az Atv. - nek az alábbiakat nyilatkoztam : “ A szerencsejátéknak nem csak a szervezése, hanem az adott helyiség vagy adott eszközök biztosítása is bűncselekményeknek számít. Mind a tiltott szerencsejáték szervezése, mind a személyi szabadság megsértésének alapesete 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ilyenkor ún. halmazati büntetést szabhat ki a bíróság, amely azt jelenti , hogy a felével megemelkedhet a büntetés, az így várható középmérték 2-3 év lehet legfeljebb. “

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=dCj24YROX58&feature=youtu.be

http://www.atv.hu/videok/video-20170328-nincs-szo-szexrabszolgakrol