Blog

Milyen információkat tartalmaz a tulajdoni lap, mikor és kinek kell azt beszereznie?

A tulajdoni lap tetején széljegy szerepelhet, ami azt mutatja, hogy valakinek valamely bejegyzésre váró kérelme elbírálás alatt áll a földhivatal által. Első része az ingatlan adatait tartalmazza.(településnév, pontos cím, helyrajzi szám, jogi jellegének megjelölése)
A második rész a tulajdonos(ok) nevét és néhány hozzájuk köthető plusz információt és olyan adatokat tartalmaz, amely alapján beazonosítható(ak). A harmadik rész tartalmazza az ingatlanhoz kapcsolodó jogokat, terheket.( elidegenítési és terhelési tilalom, folyamatban lévő peres eljárás, végrehajtás) Ha ez a rész nem tartalmaz bejegyzést, az azt jelenti, hogy az ingatlan per, teher és igénymentes. Célszerű azt az adásvételi szerződés megkötése előtt megtekinteni, hiszen előfordulhat, hogy az ingatlant rövid időn belül több vevőnek értékesítik, vagy pl az ingatlan elidegenítési tilalom alatt áll.
Megjelent: 2547 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)

"Bármihez amit megtehetsz, vagy megálmodsz, fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik”- írta egykor Johann Wolfgang von Goethe. Ezt a honlapot, mint a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartom fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak

Kapcsolattartás

dr. Gerő Tamás

ügyvéd, sportjogi-, és adójogi szakjogász

 Iroda: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

 Tel/fax: 06-1-3882389

  Mobil: +36 30 4156009

 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési szabályzat