Blog

Pótmagánvádló

Az sértett pótmagánvádlóként léphet fel, ha az ügyész, vagy nyomozó hatóság a feljelentést elutasította, vagy a nyomozást megszüntette, ha az ügyész a vádemelést részben mellőzte, valamint ha a vádat elejtette.
A pótmagánvádló az ügyész jogait gyakorolja, kivéve ha a törvény kivételt állapít meg. Ilyen kivétel a szülői felügyeleti jog megszüntetését a pótmagánvádló nem indítványozhatja, másodfokú határozat ellen felülvizsgálati indítványt csak akkor nyújthat be, ha a vádlottat felmentették, vagy vele szemben az eljárást megszüntették. A pótmagánvádló halála esetén egyenesági rokona, házastára, élettársa, vagy törvényes képviselője 30 napon belül a helyébe léphet.
Megjelent: 2192 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)

"Bármihez amit megtehetsz, vagy megálmodsz, fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik”- írta egykor Johann Wolfgang von Goethe. Ezt a honlapot, mint a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartom fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak

Kapcsolattartás

dr. Gerő Tamás

ügyvéd, sportjogi-, és adójogi szakjogász

 Iroda: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

 Tel/fax: 06-1-3882389

  Mobil: +36 30 4156009

 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési szabályzat