Hírek-cikkek

Brüsszel döntött: Kaszinótulajdonosok, a bíróságra!

Ismét pert vesztett a magyar törvényhozás, hisz Brüsszel a kaszinókkal kapcsolatos szabályozás ügyében is úgy döntött, hogy az nem EU-konform.
Az Európai Unió Bírósága, azaz az EUB már tavaly júliusban ítéletet hozott, amiben igazat ad azoknak a vállalkozóknak, akiket három nap alatt fosztottak ki a Kaszinótörvény miatt.

Több mint három éve már annak, hogy 2012 októberében a Magyar Állam több mint 1200 cég 18.000 helyre kitelepített nyerőgépeit számolta fel, és kaszinókat záratott be a törvényi rendelkezés értelmében, aminek meghozatalára a „szerencsejáték intézményének káros mivolta” miatt került sor. Azóta a kaszinókat koncesszió formájában a Kormány újra kiosztotta; ezek jelenleg három kézben összpontosulnak.

Az EUB döntésében azt kifogásolta, hogy a jogalkotó a kellő felkészülési idő garanciáját megszegve nem hagyott olyan átmeneti időszakot a vállalkozóknak, ami alatt az új szabályozásokhoz alkalmazkodhattak volna, valamint sérelmezte azt is, miszerint a kárpótlásra kialakított megfelelő kompenzációs rendszer sem jött létre.

A jogerős ítélet megnyitja az alapot arra a kártérítésre, amire már több cég is beadta a keresetét.  A perek hamarosan elkezdődnek, a hazai bíróságokon múlik, hogy a szerencsejáték-szervezők mekkora kártérítést kapnak a nyerőgépek betiltása miatt.
Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke a 24. hu-nak nyilatkozott az ügy kapcsán, aki szerint becslések alapján az egyszeri okozott kár százmilliárd forint körüli, amiben az ellehetetlenített vállalkozások elmaradt haszna még benne sincs.
Ennek tükrében a Magyar Állam százmilliárdos kártérítést is fizethet azoknak a magyar vállalkozóknak, akiket három évvel ezelőtt tönkretett.

Az ilyen típusú ügyekkel foglalkozó ügyvédi irodák már most felkészültek a várható rohamra. Csatasorba állított szakembereik csak arra várnak, hogy a kisemmizett vállalkozók megadják a jelet – és azonnal elindítják a folyamatot, mely végre igazságot szolgáltat ügyfeleiknek.

http://m.nol.hu/gazdasag/egyszer-mar-kisemmizte-oket-az-allam-most-megint-erre-keszul-1609929
Értékelés:
(0 szavazat)

"Bármihez amit megtehetsz, vagy megálmodsz, fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik”- írta egykor Johann Wolfgang von Goethe. Ezt a honlapot, mint a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartom fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak

Kapcsolattartás

dr. Gerő Tamás

ügyvéd, sportjogi-, és adójogi szakjogász

 Iroda: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

 Tel/fax: 06-1-3882389

  Mobil: +36 30 4156009

 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési szabályzat