Hírek-cikkek

FIGYELEMFELHÍVÁS A MUNKÁLTATÓK, KIFIZETŐK ÁLTAL BENYÚJTOTT JÁRULÉKBEVALLÁSOK HELYESSÉGÉNEK BIZTOSÍTÁSÁRA VONATKOZÓAN


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal – hasonlóan az előző évhez – 2018-ban is elkészíti a magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallási tervezetét. Az összeállítással kapcsolatos munkálatok a munkáltatók, kifizetők által 2017-ben benyújtott havi adatszolgáltatások alapján hamarosan megkezdődnek. Hibátlan adóbevallási tervezet kizárólag valós adatokkal kitöltött, hibátlan járulékbevallásokból készíthető.

A NAV azt Javasolja, hogy a benyújtott 1708 jelű bevallásait felülvizsgálni szíveskedjen. Kérik, ellenőrizze, hogy munkavállalói tekintetében teljes körűen teljesítette-e bevallási kötelezettségét. Fontos, hogy a beküldött bevallások – különösen az egyes kedvezmények év közbeni érvényesítését alátámasztó házastársi és eltartotti adatok – a valóságnak megfelelő, aktuális állapotot tükrözzék. Például: az év közben adóelőleg levonás elmaradásának okát a 1708M-06 lap 400. sorában minden esetben meg kell adni; a külföldi magánszemélyek részére kifizetett osztalék összegét magánszemélyhez nem köthető kötelezettségként kell bevallani, így azt a 1708M-05 lap 364. sorában nem szabad feltüntetni; egyazon kifizetésre vonatkozóan adatszolgáltatási kötelezettséget – magánszemélyhez köthetően – csak egyszeresen kell teljesíteni, a kétszeres, azonos tartalmú adatközlés, illetve az adateltérések kiküszöbölése érdekében; amennyiben a 2017. évben megszületett eltartott adóazonosító jelét ismeri, úgy fel kell tüntetni a következő járulékbevallásban, ezzel is segítve munkavállalóját a bevallás adatainak ellenőrzésében. Kérjük, hogy kiemelt figyelmet fordítson a még hátralévő, 2017. november és december hónapban történő kifizetésekkel összefüggő adatszolgáltatásokra, valamint a 2018. január 10- éig kifizetett, de a 2017. évre vonatkozó munkaviszonyból származó bevételek bevallására. Az adóévről elkészített M30-as igazolások tartalmának a 2017. adóévre vonatkozóan benyújtott járulékbevallások adataival minden esetben meg kell egyeznie. A bevallások esetleges hibáinak gyors javítása segíti a munkavállalók adóbevallási tervezeteinek elkészítését. A hiányzó, hibás vagy téves adatot tartalmazó járulékbevallások pótlásának, javításának, önellenőrzésének támogatásában a NAV munkatársai mindenkinek a rendelkezésére állnak az ismert telefonos és elektronikus ügyintézési csatornákon (http://nav.gov.hu/nav/kapcsolat), valamint az ügyfélszolgálatokon személyesen is. 
Forrás: NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
Értékelés:
(0 szavazat)

"Bármihez amit megtehetsz, vagy megálmodsz, fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik”- írta egykor Johann Wolfgang von Goethe. Ezt a honlapot, mint a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartom fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak

Kapcsolattartás

dr. Gerő Tamás

ügyvéd, sportjogi-, és adójogi szakjogász

 Iroda: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

 Tel/fax: 06-1-3882389

  Mobil: +36 30 4156009

 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési szabályzat