Blog

Miért fontos az adásvételi szerződés mihamarabbi földhivatali benyújtása?

Az adásvételi szerződés mihamarabbi földhivatali benyújtása egyfajta biztosítékot jelent a vevőnek, hiszen az azonnal széljegyzésre kerül és így az ingatlant nem lehet például újból eladni.
A bejegyzés megtörténtéig,de legalábbis a bejegyzési ranghely megszerzéséig, megtörténhet az ingatlan többszöri eladása is. A tulajdon átruházásra vonatkozó okiratokat a hivatal azok érkezési sorrendjében széljegyzi, majd ennek megfelelően jegyzi be. Az a vevő aki előbb kötött szerződést de késlekedik annak bejegyeztetésével, kiteszi magát annak hogy a egy későbbi szerződő fél, azáltal, hogy szerződését hamarabb nyújtja be, megelőzi őt és nála korábbi ranghelyet szerez. Ilyenkor az ő tulajdonjoga kerül bejegyzésre , a későbbi ranghellyel rendelkező, de korábban szerződő vevőé pedig az ütközés miatt elutasításra kerül.
Megjelent: 2730 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)

"Bármihez amit megtehetsz, vagy megálmodsz, fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik”- írta egykor Johann Wolfgang von Goethe. Ezt a honlapot, mint a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartom fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak

Kapcsolattartás

dr. Gerő Tamás

ügyvéd, sportjogi-, és adójogi szakjogász

 Iroda: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

 Tel/fax: 06-1-3882389

  Mobil: +36 30 4156009

 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési szabályzat