Blog

Milyen költségei vannak az ingatlan adásvételének a vevő, illetve az eladó oldaláról?

Az adásvételi szerződés megkötése és teljesítése bizonyos költségekkel jár. A törvény szabályozásának alapelve hogy mindkét fél a saját érdekkörében felmerülő költségeket viselje.
A tulajdonátruházás során felmerült költségek a dolog birtokának átruházásából és az ingatlan nyilvántartási helyzet rendezéséből tevődnek össze. A birtokátruházással kapcsolatban a Ptk az eladóra telepíti a birtokátruházással , míg a vevőre a dolog átvételével kapcsolatos költségeket. Nevesítve az eledó részéről felmerülő költségek:a vételárból származó jövedelem adója, ingatlan tehermentesítésének költsége (jelzálog ,haszonélvezeti jog, özvegyi jog törlése),földhivatali eljárási díj, valamint az ingatlan energetikai bizonyítványának kiállításának összege. A vevő költségei az ügyvédi munkadíj, földhivatali eljárási díj, vagyonszerzési illeték, illetve bankkölcsönből vásárolt ingatlan esetén további költségek merülhetnek fel.
ingatlanadasvetelkoltsegei
Megjelent: 3270 alkalommal
Értékelés:
(1 szavazat)

"Bármihez amit megtehetsz, vagy megálmodsz, fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik”- írta egykor Johann Wolfgang von Goethe. Ezt a honlapot, mint a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartom fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak

Kapcsolattartás

dr. Gerő Tamás

ügyvéd, sportjogi-, és adójogi szakjogász

 Iroda: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

 Tel/fax: 06-1-3882389

  Mobil: +36 30 4156009

 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési szabályzat